OrthoGraph

Mi is az OrthoGraph?Kattintson a képre a 3D BIM modell eléréséhez
Ingatlanfelmérés digitalizálva.

Egy olyan 3D épületvizualizációs rendszer, melynek segítségével gyorsan, egyszerű eszközök segítségével felmérhetőek az épületek. Ennek eredményeként pontos alaprajzok állnak majd rendelkezésre.
Eddigi tapasztalataink alapján elmondhatjuk, hogy a régebbi épületekről fellelhető információ hiányos, alaprajza idejétmúlt, a változásokat nem követi a dokumentáció. Naprakész információk alapján megalapozottabb döntések hozhatók, mely az egész vállalat jövőjére hatással van. 

Kattintson a képre a 3D BIM modell eléréséhez

Az is gyakran előfordul, hogy az épületről rendelkezésre álló információk csak az ezzel foglalkozó kollégák fejében állnak rendelkezésre. A fluktuáció a vállalat számára ilyenkor egyenlő a fejben lévő adatok elvesztésével. Ha digitalizáljuk az adatvagyont, megőrizzük versenyképességünket.

A rendszer nagy előnye, hogy dinamikus: változások (átépítés, költözés, felújítás) esetén könnyen naprakészen tartható. Az alaprajzon szereplő objektumok  átmozgathatóak, tulajdonságaik bármikor módosíthatóak,

PONTOS és GYORS

Saját technológiánkat alkalmazva képesek vagyunk a megvalósult épületállapot felmérését naponta 800-1000 m2 sebességgel végezni felmérőnként. Technológiánk egyedülállóan csapatmunka támogatásra is alkalmas, ily módon ez a felmérési sebesség megtöbbszörözhető további felmérők bevonásával.

A felmérés közben az alaprajz összes méretét helyben rögzítjük bluetooth-os Leica vagy Bosch lézeres távolságmérőkkel. Így a végeredmény nem a terveket, hanem a tényeket (pontosságunk jobb, mint 1 cm.) fogja tartalmazni a valóságnak megfelelően.

Az OrthoGraph felmérők és felhasználók csak azokat a pontokat és tárgyakat mérik fel, amelyekre szükség lesz – mindezt a helyszínen rögzítve egyszerű eszközök használatával. A szűkített, de fókuszáltan elegendő adatmennyiség meggyorsítja és leegyszerűsíti a munkavégzést.

Az elkészült alaprajzból azonnal elkészíthetőek felszíni, térfogati és területi kalkulációk.

A felmért épület összes adata elküldhető e-mailben a helyszínről saját gépre, ügyfeleknek, kollégáknak. A szoftver képes az információkat IFC, DFX formátumban exportálni, ezzel az épület átalakításának, felújításának építészeti tervezése pontos alapokkal történhet meg a megszokott tervező programokban (pl. ArchiCAD).

Az adatok a rendszer által elérhetők egyidejűleg az irodában és a helyszínen is.

A 3D BIM modellünk integrálható, sőt beépíthető bármilyen CAFM, CMMS, IWMS vagy akár épületautomatizálási rendszerbe is, ezáltal részévé válik a mindennapi munkafolyamatoknak.

 

Választható licencek

Visszahívást kérek

Miért a Kermann BIM?

  • magyar tulajdonú cég
  • támogatjuk egy minden igényt kielégítő BIM rendszer kiépítésében
  • a megrendelőnek költséghatékony, de professzionális megoldást kínálunk
  • folyamatos háttértámogatás biztosítunk
  • tapasztalatunk és a folyamatos tanulás garantálja, hogy a megrendelt igényt az optimális munkafolyamatokkal érjük el
  • tervezétől-megvalósításig teljeskörű szolgáltatás csomaggal állunk rendelkezésére

Kapcsolat

KERMANN|BIM
H-1139 Budapest
Röppentyű u. 48.

Kezdőlap